JuristMagazinet

En internettidning som publicerar kortfattade och fördjupade artiklar inom olika rättsområden.

Redaktör för JuristMagazinet är:

Jur kand Christer Nilsson

Christer Nilsson

Jurist och författare.

Jurister och Partners

Jur kand Christer Nilsson

Presentation -  Christer Nilsson

Jur kand Christer Nilsson

Mobil: 073-645 25 29

Jag har arbetat hos Kronofogdemyndigheten med att verkställa utmätningsmål, främst mot juridiska personer och enskilda näringsidkare. Nu har jag slutat hos myndigheten och fortsätter mitt juridiska arbete här på Juristguiden. Mina verksamhetsområden är främst företagsjuridik (associationsrätten), familjerätten, fastighetsrätten och insolvensrätten (utsökningsrätt och obeståndsrätt).

Mitt juridiska arbete består också av att skriva juridiska artiklar och böcker. Du kan läsa en del av mina publikationer här på Juristguiden. Ett litet urval av de publikationer som jag skrivit är bland annat,

  • Företagsjuridik med EU-perspektiv, (bok)
  • Utmätning hos näringsidkare – en introduktion, (kompendium).
  • Äktenskapsförord har lågt bevisvärde vid utmätning, (kompendium).

Jag har också skrivit artiklar i Svensk Juristtidning (SvJT) men också böcker och artiklar inom ämnet datorkunskap. Om mina publikationer kan du läsa mera om här på Juristguiden under menyn, Publikationer.

En annan del av mitt juridiska arbete är att skriva utbildningsmaterial och hålla informationsträffar och kurser, främst inom privatjuridik och företagsjuridik.

Jur kand Bertil Andersson

Presentation - Bertil Andersson

Jur kand Bertil AnderssonJur kand 1977 och verksam vid Malmö tingsrätt 1977-80. Därefter har jag arbetat i huvudsak med obeståndsrätt och lönegarantifrågor.

Har varit processförare vid Tillsynsmyndigheten i konkurser och under 1990-talet även haft omfattande kursverksamhet avseende lönegarantilagstiftningen. Dessutom har jag varit expert i Förmånsrättskommittén 1997-98.

Nu driver jag Lunds Juridiska Byrå och arbetar med juridik i allmänhet och lönegarantiprocesser i synnerhet. Jag håller också kurser inom privat- och företagsjuridik.

IT & Web-utvecklare Ken Nilsson - Partner

Presentation - Ken Nilsson

Photo of Ken NilssonJuristguiden.com är en websida byggd på den senaste teknologin och enligt den senaste standarden. Innehållet är presenterat med hjälp av HTML, Ajax och CSS.

Websidan är en dynamisk sådan och använder PHP som server program och MySQL databas.

Om ni vill veta mer om de olika teknologierna eller är intresserade av en egen websida, besök vår websida www.kenchou.net.

Ken Nilsson